FÅ ET GRATIS TILBUD

Sommerhuslån - Svar inden for 24 timer

Søren Scheibye

af Søren Scheibye

Opdateret 01. maj. 2024

Om du ønsker lån til sommerhuskøb eller lån i friværdi, så kan du ansøge her og få et gratis og uforpligtende lånetilbud. Vi specialisere os i lån til sommerhus uden om banken, og har hjulpet mange personer med at skaffe deres drømme sommerhus.

Når vi har modtaget sommerhusets adresse og nogle informationer om dig, vil vi, inden for 24 timer, sende dig det bedste lånetilbud.

Ønsker du et lån til sommerhus?

Et sommerhus er noget mange drømmer om, det danske idyl nært vandet. Der er desværre mange der oplever, at blive afvist af banklån og realkreditlån, når de søger om et lån til køb af sommerhus.

Dannebro der flagrer i vinden.

Lån til sommerhus uden om banken

Det betyder dog ikke at du skal opgive forhåbningerne om at blive sommerhusejer. Bankerne og realkreditinstitutterne har nogle meget firkantede og restriktive krav, hvilket betyder at de siger nej til mange gode debitorer.

Vi har specialiseret os i at udstede lån uden om banken, hvorfor det aldrig har være mere simpelt at blive forhåndsgodkendt til at købe sommerhus eller fritidsbolig. Vi udarbejder i samarbejde med dig det lån der passer bedst til lige præcis din situation. Ansøg her og Simpel Kredit kigge på dine finansieringsmuligheder til dit nye sommerhus.

En luftfoto af en strand med klitter og et fyrtårn giver inspiration til dem, der søger lån til sommerhus eller sommerhus lån.

Hvad koster et lån til sommerhus?

Når man overveje at købe sommerhus eller allerede har fundet drømmesommerhuset, er det vigtigt at tænke på de faste udgifter der følger med ved at eje et sommerhus. Når man køber sommerhus er der derfor vigtigt at ved hvad det lån man optager i det kommer til at koste i hele lånets løbetid.

Der er mange tilfælde, hvor det kan være en stor besparelse for kunden at overveje flere lånmuligheder og hvis du udlejer dit sommerhus, hvor mange penge kan du så tjene?

Mange sommerhuse der ligger helt ude til vandet med friværdi.
En sandstrand tilgængelig via en jordsti.

Sommerhuslån - Fast eller variabel rente?

Det første der er værd at tænke over inden man optager et, er om lånet skal være med fast eller variabel rente. Det har især været relevant i 2022 og 2023, hvor renterne er steget voldsomt, hvilket har påvirket dem med en variabel rente, da renten stiger, og har kommet dem med et fastforrentet lån til gode.

Sommerhuslån med fast rente

Mange ønsker et sommerhuslån med en fast rente, da man som låntager bedre kan planlægge sin fremtidige økonomi ud fra låneomkostninger der forbliver de samme. På den måde sikre man sig at renter, i lånets løbetid, ikke bliver for dyre og påvirker ens egen opsparing.

Det vil derfor være en god ide at få en individuel rådgivning, som sikre at man er informeret i tilstrækkelig grad omkring det at låne til et sommerhus. Fordelen med en fast rente, når man gerne vil låne til sommerhus, er at man er sikret at kunne finansiere hele lånets løbetid.

Et monokromt foto af et rækværk, der støder op til en vandmasse.

Sommerhuslån med variabel rente

Ønsker du at optaget et sommerhuslån med en variabel rente? så er der værd at være opmærksom på potentielle konsekvenser ved den variable rente. Den variabel rente er oftest en smule billigere, end det fastforrentede alternativ, men der ligger også en dertilhørende risiko forbundet med renten.

Den renten er tilpasset renteniveauet, hvilket betyder at hvis renten stiger, så stiger din omkostninger ved lånet også. Det vil sige at man ikke kan sikre sig, at man i fremtiden kan betale sine låneomkostninger.

En solrig strand med bølger og sand.
En gruppe mennesker nyder udsigten fra toppen af en klit.
Den danske kystlinje, som beskriver den danske sommer og sommerhus.
Et livreddertårn der står bag en klit.

Variabel rente i 2023

I tilfælde som i 2022 og 2023, har det betydet, at folk har været nødsaget til at sælge deres fritidsbolig.

Et lån til sommerhus med en variabel kan være godt såfremt man har forventning om at renten vil falde, men det kræver en solid økonomi, hvis man skal overbevise låntager at man godt kan betale en rente der stiger inden lånets udløb. Hvis renten er blevet billigere, ville man kunne oprette et nyt lån med skattepligtige kursgevinster, hvor man til gengæld vil få højere udgifter.

Beregningerne forudsætter uændrede skatteforhold!

Når du ansøger om lån til sommerhus, så sender vi dig et lånetilbud inden for 24 timer, vil der ved låneomkostningerne stå "før skat" og "efter skat". Hvor:

"før skat" viser dine månedlige omkostninger før skattedrag.

"efter skat" viser den månedlige omkostninger efter skattefradraget.

Hvor meget får man i skattefradrag?

Vores fremtidige beregninger og beregninger har anvendt gældende skattesats, som er følgende:

  • Hvis du har samlede renteudgifter for under 50.000 kr. pr år, som enlig - eller 100.000 kr. hvis du bor sammen med en ægtefælle, så er der et fast fradrag på 33,6% - ifølge < Skat.dk.
  • Overstiger renteudgifterne de 50.000 kr. som enlig, eller 100.000 kr. som sammenboende ægtefæller, så vil rentefradraget ligge omkring de 25%. Estimatet er baseret på de seneste par år.

Når du får et konkret lånetilbud tilsendt fra os, så ville du kunne se hvad det ville koste at oprette et lån til sommerhus. Vi vil lytte til dit behov, når du ønsker at lave et boligkøb af et sommerhus, start din ansøgning her.

Tjen penge ved at udleje dit sommerhus! - billigt at låne

Sommerhusudlejning er blevet en stor forretning og mange sommerhusejere nyder godt af, at leje deres sommerhus ud i perioder hvor de ikke selv bruger sommerhuset. Det er trygt at udleje sommerhuset og der er mange udlejningsportaler, såsom NOVASOL.dk og dansk-sommerhusferie.dk, som specialisere sig i at udleje privatejet sommerhuse.

Det behøves derfor ikke at være en omkostning at have et sommerhus, du kan nemlig tjene penge op dit sommerhus når du lejer det ud. Den smarte investors nuværende økonomi ville ikke blive påvirket af øvrige udgifter forbundet med lånet, såfremt de vil leje sommerhuset ud.

En mand på stillads tager en pause fra arbejdet på sit sommerhus med mulighed for refinansiering til et lån.
Et hvidt køkken med sorte taburetter og marmorbordplade med lån til sommerhus.

Hvad er reglerne for at udlejning af sit eget sommerhus?

Der er mange boligejere der ønsker at bruge noget af deres egen opsparing på at købe sommerhuset, som man altid har drømt om. For at ens økonomi bliver mindst muligt påvirket er der mange der tyr til udlejning af sommerhuset. Det kan være en yderst profitabel forretning og øge ens opsparing og hermed gøre ens egen formue større

Skattefradrag ved udlejning af sommerhus

Indtjeningen der kommer i forbindelse med af investeringen og udlejning af sommerhuset har som udgangspunkt skattepligt. Der er i 2023 et bundfradrag på 44.500 kr. jf. Skat.dk. HVIS du lejer ud igennem et af de mange udlejningsbureauer. Hvis du ikke ønsker at udleje igennem et bureau, så er de første 12.200 i 2023 skattefrie

Et sommerhus med grønt tag.
Gammelt stråtagshus, som er købt med et sommerhus laan uden om banken.

Lån penge til dit sommerhus i Hornbæk 3100

Hornbæk er en af de mest eftertragtet sommerhusområder i Danmark, nærtliggende Helsingør og med den famøse Hornbæk strand, som strækker sig 3 km er der plads til både turister og sommerhusejere. Dette er også en af grundende til at de endelige vurdering af sommerhusets værdi i Hornbæk oftest løber op i mange millioner.

Vi er specialister i sommerhuse beliggende i Hornbæk, Tisvildeleje, Gilleleje og Liseleje. Vi har massere af erfaring med at vurdere hvad et sommerhus koster og udstedet lån til sommerhus på hele Sjællands-nordkyst.

Lån penge og lej dit sommerhus ud i Hornbæk.

har du ikke intentioner om at bruge sommerhuset i u. 30? så er der kæmpe gevinster at hente, ved udlejning af sommerhuse i Hornbæk. Lejeindtægterne i denne uge kan rammer op til 30.000 kr.!

Med denne indtjening kan du, som sommerhusejer, nyde godt af at andre betaler for dine låneomkostninger, samtidig med at du optjener friværdien i sommerhuset.

Det kan også være at du har arvet et sommerhus af dine forældre og gerne vil have et lån til sommerhuset, så det kan istandsættes. Oftest har et nedarvet sommerhus hvor friværdien er stor, da gælden er betalt af og at priserne på sommerhuse er steget meget det seneste årti.

Vi er specialister i sommerhuse beliggende i Hornbæk, Tisvildeleje, Gilleleje og Liseleje. Vi har massere af erfaring med at vurdere hvad et sommerhus koster og udstedet lån til sommerhus på hele Sjællands-nordkyst.

Lån penge og lej dit sommerhus ud i Hornbæk.

har du ikke intentioner om at bruge sommerhuset i u. 30? så er der kæmpe gevinster at hente, ved udlejning af sommerhuse i Hornbæk. Lejeindtægterne i denne uge kan rammer op til 30.000 kr.!

Med denne indtjening kan du, som sommerhusejer, nyde godt af at andre betaler for dine låneomkostninger, samtidig med at du optjener friværdien i sommerhuset.

Det kan også være at du har arvet et sommerhus af dine forældre og gerne vil have et lån til sommerhuset, så det kan istandsættes. Oftest har et nedarvet sommerhus hvor friværdien er stor, da gælden er betalt af og at priserne på sommerhuse er steget meget det seneste årti.

Små bådhuse der symboliserer sommerhus i Danmark.

Benyt sommerhusets friværdi - lån i sommerhus

Der er mange måder, hvorpå dit sommerhus kan have optjent friværdi, det kan være at det er gået fra at være en fritidsbolig til en helårsbolig, det kan være at der kommet offentlig transport i nærheden, det kan være at boligkøb i området er steget. Men oftest er det afdraget på eventuelt banklån, der gør at man opnår friværdien.

Når du afdrager på dit nuværende boliglån eller eventuel opnået kursgevinst på et realkreditlån, så vil dit fritidshus friværdi stige.

friværdien kan du benytte til at renovere din helårsbolig, lave løbende vedligeholdelse, lægge udbetaling, til at låne, til boligkøb eller et sommerhuskøb eller lave en anden god investering.

Et nyt køkken som er finansieret igennem et sommerhuslaan.

Renoveringer i eget hjem

Vil du gerne låne til renoveringer i eget hjem, kan det være en fordel at benytte sig af et realkreditlån da de er den billigste låneform. Dine faste udgifter ville ligesom dit nuværende lån kunne benytte skattefradraget, men optagelsen modregnes ikke.

Investering i et nyt sommerhus eller nyt køkken.

hvis du gerne vil benytte friværdien i dit sommerhus, fordi du har afdraget på dit realkreditlån. Så kan du eksempelvis vælge at låne til et sommerhus eller til en lejlighed til dine børn i form af forældrekøb.

Det kan også være at du har drømt om at få det nyeste køkken det indeværende år, men du kunne ikke oprette et realkreditlån, så du leder nu hos et andet låneformidlende pengeinstitut. Hvad koster lån til sommerhus hos Simpel Kredit - Ansøg her og så sender vi branchens billigste tilbud til dig. Her har vi ikke særlige undtagelser ligesom ved et realkreditlån og vi vurderer jer ikke ud fra samme faktorer, så når du skal låne til et sommerhus, er det helt simpelt.

Solen er ved at gå ned over et sommerhus ved vandet.
Et græsklædt tag på et sommerhus.
Et græsklædt tag på et sommerhus.

FAQ

Simpel Kredit specialiserer sig i at tilbyde lån til sommerhuskøb uden om banken.

Efter du har indsendt sommerhusets adresse og nogle personlige oplysninger, kan du forvente at modtage det bedste lånetilbud inden for 24 timer.

Bankerne og realkreditinstitutterne har ofte strenge krav og kan afvise mange ansøgere til sommerhuslån.

Omkostningerne ved et sommerhuslån afhænger af flere faktorer, herunder rentetype (fast eller variabel), lånebeløb og løbetid. Det er vigtigt at forstå de samlede omkostninger over lånets løbetid.

Et sommerhuslån med fast rente har stabile månedlige omkostninger, mens et med variabel rente kan ændre sig, hvilket kan påvirke dine låneomkostninger.

Stigninger i renten kan føre til højere månedlige omkostninger for lån med variabel rente, hvilket kan påvirke din evne til at betale lånet.

Skattefradraget ved udlejning af sommerhus afhænger af dine renteudgifter. Der er faste fradragssatser, men de kan ændre sig afhængigt af din situation.

Udlejning af sommerhuset i perioder, hvor du ikke bruger det, kan generere lejeindtægter og hjælpe med at dække låneomkostninger.

Der er regler og skattepligter forbundet med udlejning af dit sommerhus, og det er vigtigt at være opmærksom på dem for at undgå problemer med skattemyndighederne.

Friværdien i dit sommerhus kan bruges til at finansiere renoveringer, boligkøb eller andre investeringer, hvilket kan hjælpe dig med at forbedre din økonomiske situation.

Tilgængelig nu!

Ring til os nu

Skal vi ringe til dig?