Hvad er et pantebrevslån?

Et pantebrev er et juridisk dokument, der klargør, at låntager (debitor) har stillet pant i fast ejendom for en gældsforpligtelse over for långiver (kreditor). Ved et pantebrev foretages altid en digital tinglysning på www.tinglysning.dk, som sikrer, at långiver har særkrav i din ejendom overfor andre potentielle kreditorer. 

Et pantebrevslån er hermed et lån, hvor der stilles pant som sikkerhed for lånet. Det er muligt at lave et pantebrevslån til køb af ejendom og til lån i eksisterende ejendom. Læs mere om lån i friværdi her. Pantebrevslån er den mest benyttede form for finansiering af fast ejendom, idet de fleste lån, herunder almindelige pantebrevslån, bankboliglån/prioritetslån og realkreditlån, til finansiering af fast ejendom, tager udgangspunkt i et underliggende pantebrev.  

I takt med at der stilles sikkerhed for lånet, er risikoen for långiver (kreditor) mindre end ved lån uden sikkerhed, hvilket typisk resulterer i en lavere rente, hvilket gør pantebrevslån til et attraktivt alternativ.

Hvad er lånevilkårene ved et pantebrevslån?

Generelt indeholder et almindeligt privat pantebrev vilkår om forrentning, afregningskurs, afdrag og løbetid. 

Som låntager (debitor), kan du typisk vælge mellem en løbetid på 3-20 år. Fleksibiliteten gør, at du selv kan indrette de månedlige betalinger efter din økonomiske situation. Hertil aftales der en fast eller variabel rente, samt en indfrielseskurs på mellem 100 og 103.  

Det bemærkes, at de konkrete lånevilkår individualiseres, og foregår i tæt dialog med din rådgiver hos simpel kredit, således at vi sikrer dig den bedste vejledning.

Hvilken renteform er bedst for dig?

Mener du, at renten kan stige - så vælg fast rente
Er det vigtigt for dig ikke at stige i ydelse - så vælg fast rente 

Mener du at renten vil forholde sig i ro, eller falde - så vælg variabel rente 
Har du råd til at stige i ydelse, som en konsekvens af en rentestigning - så vælg variabel rente 

Hvilke pantebrevstyper findes der?

Er et pantebrevslån løsningen for dig?

Såfremt du oplever lang behandlingstid i din traditionelle bank, og/eller har fået afvist din låneansøgning i din traditionelle bank, giver et pantebrev god mening. 

Det er derfor vigtigt, at du som udgangspunkt har undersøgt dine muligheder i en traditionel bank/realkreditinstitut, da dette oftest vil være den billigste løsning for dig. Såfremt du allerede har undersøgt dette, vil vi gøre alt hvad vi kan for at tilbyde dig et pantebrevslån.

Lad simpel kredit hjælpe dig

Såfremt banken siger nej til at finansiere din drømmebolig, kan du indhente et gratis og uforpligtende tilbud på et pantebrevslån hos simpel kredit. Bemærk, at du med et pantebrevslån har du mulighed for at låne op til 95% af boligens værdi.

Vil du tale med os om et pantebrev til din drømmebolig?

Det er en stor beslutning at købe en ejendom, og derfor er det vigtigt at du sikrer dig den bedst mulige finansiering.

Lad simpel kredit hjælpe dig – kontakt os på 4244 0700

Alternativt kan du udfylde vores låneformular og hernæst blive kontaktet med et uforpligtende lånetilbud inden for et døgn. 

simpel kredit – helt enkelt