Pantebrevslån

Hvad er et pantebrevslån - Gør boligdrømmen til virkelighed

Grundlæggende er et pantebrevslån et boliglån, som udstedes med sikkerhed (pant) i fast ejendom.

Meningen med et pantebrevslån er, at långiveren får sikkerhed i form af pant i ejendommen, imens låntager betaler ydelserne, der er forbundet med lånet.

Pantebrevslån giver også långiver/panthaveren muligheden for at tvangsbegære boligen, såfremt boligejeren i grove træk misligholder sine betalingsforpligtelser på lånet.

Pantebrevslån i bolig, hus og lejlighed

Det er meget sjældent, at danske forbrugere har mulighed for, at købe en bolig, uden at optage et lån. Det er derfor meget normalt, at optage et lån i forbindelse med et boligkøb. De mest udbredte former for boliglån er banklån, realkreditlån og pantebrevslån i fast ejendom, med en fast eller variabel rente.

Helt kort, hvad kan man bruge pantebrevslån til?

Et pantebrevslån er principielt blot et gældsbrev, hvor der stilles sikkerhed i den købte ejendom. Pantebrevslån kan også benyttes som tillægslån, for at udnytte ejendommens friværdi, som er forekommet på baggrund af de seneste års boligprisstigninger. Dette benyttes hyppigst til renovering/istandsættelse af ejendomme eller til nedsparingslån. Ansøges der om et nedsparingslån anbefales det at man sender pensionsinformation med i ansøgning, dette kan gøres ved brug af Pensionsinfo.dk

Hvorfor vælge pantebrevlån - Guiden til det rigtige lån

Et pantebrevslån ses oftest som det ansvarlige alternativ til realkredit og banklån. Det kan sommetider være svært at få et boliglån i banken, da bankerne ofte er meget firkantede med deres lånevilkår. De fleste, der har prøvet at optage et lån hos banken, ved at processen oftest er lang og krævende. Det gør blandt andet, at folk ikke kan nå at købe det hus de ønsker, fordi der er andre, som kom dem i forkøbet.

Derfor er der mange der søger pantebrevslån uden om banken for at få låne penge til deres drømmebolig. Det er også grunden til, at mange danskere hvert år vælger at benytte et pantebrevslån, som et alternativ til realkredit hos banker og realkreditinstitutterne.

Bolig pantebrevslån er en god idé i sin nuværende bolig, når man ikke har mulighed for at låne penge gennem de traditionelle kanaler. Her er tale om en låneform med en høj grad af sikkerhed, som af denne grund bliver mere og mere populær. Sin pantsatte ejendom, står som sikkerhed, da kreditor får stillet pant i boligen kan de udbyde en billigere rente og hermed kan du få dine boligdrømme opfyldt.

Som en generel regel bør det understreges, at man bør forsøge at opnå lån igennem de traditionelle banker, da dette ofte vil være den billigste løsning at optage det igennem sin egen bank. Fra långivers side vil vi med glæde undersøge muligheden for at tilbyde dig et pantebrevslån i fast ejendom eller en anden alternativ finansieringsform.

Pantebrevslån - lånet der giver dig en ekstra mulighed

Man har ofte flere muligheder end man regner med ved første øjekast, og derfor bør man altid undersøge markedet grundigt, inden man underskriver aftale om lån. Det kan blandt andet være relevant at kigge på sine muligheder for fast rente eller variable rente.

Det anbefales at man bliver rådgivet omkring de årlige omkostninger, da der er forskel på hvad et lån med en fast rente kontra et lån med en variable rente koster. Dertil kan de være at renten stiger på et lån med en variabel rente, men ligeledes kan det ske at renten falder for det variable lån.

Vores dygtige medarbejdere vil forklare vilkår for lånet i lånets løbetid, og sikre at fremtidige rentestigninger ikke påvirker ydelsen så meget at lånet i sidste ende bliver for dyrt. Vi finder i samarbejde med dig om du skal vælge fast rente eller en variabel rente på pantebrevet, herefter udarbejder vores medarbejder et juridisk dokument, den maksimale løbetid, renten og pantebrevet er beskrevet.

Trustpilot

14. februar 2023

Igen må jeg bare sige at Simpel Kredit yder formidabel service, finder løsninger og hjælper kunderne suverænt på vej. Kæmpe ros til deres altid imødekommende hjælpsomme og meget venlige medarbejder Marrica. Endnu engang fik hun vores projekt til at lykkes og vores anbefalinger går absolut til Marrica og teamet bag.

02. marts 2022

Som selvstændig med en fin indkomst kigger banker ikke på, hvad man reelt tjener, når man ikke passer ind i de gængse kasser. Det gør Simpel Kredit til gengæld. Og Frederik og Joan har ikke bare leveret fremragende service. De rykkede også ekstremt hurtigt og stod hele tiden til rådighed for spørgsmål og sørgede for, at alt gled. Derudover er Simpel Kredit markant bedre på vilkår en direkte konkurrenter.

Dine muligheder for pantebrevslån - fast rente eller stigende rente?

Simpel Kredit som långiver kan fremlægge mange former for lån for dig, om du skal vælge fast rente eller renten skal være en hel anden finder vi sammen ud af når vi udarbejder lånet sammen.

Vi som långiver anbefaler oftest en fastlagt rente i hele løbetiden, når der er tale om et pantebrev, da renten er forudsigelig og det er derfor nemmere at tage stilling til om pantebrevslån er lånet for dig.

De finansielle markeder har vist sig at være usikre i 2022-2023, hvorfor vi som långiver vil fremlægge de bedst mulige finansieringsløsninger til lige præcis dig. Det kan være at det bedste lån er et pantebrevslån med en kortere løbetid, her vil vi fra långivers side sørge for at du ser hvilket former for lån vi tilbyder med sådan en løbetid.

Vi kræver blot at din eksisterende bolig som en form for sikkerhed i fast ejendom, når ejendommen sikres kan vi tilbyde pantebrevslånet, så du kan købe drømmeboligen.

Den faste rente og variable rente på et pantebrevslån, i en fast ejendom er ca. 7,00%-9,00% på nuværende tidspunkt. I nyere tid har der været en stigende rente, hvilket har påvirket alle. Simpel Kredit sørger altid for en hurtig, god og personlig sagsbehandling.

Kan jeg få et pantebrevslån - Fast eller variabel rente?

Hvis du gerne vil høre mere omkring lige præcis jeres muligheder for at få et pantebrev, kan du oprette en ansøgning på 5 min og forvente at få et svar og et personligt tilbud inden for 24 timer!

Ønsker du at købe en fast ejendom:
Få et gratis tilbud på lån til køb af fast ejendom

Ønsker du at benytte din friværdi:
Få et gratis tilbud på lån i friværdi

Ønsker du en forhåndsgodkendelse:
Få en gratis forhåndsgodkendelse på et lån


Vi er selvfølgelig godkendt af Finanstilsynet og håndhæver de retningslinjer, som er med til at beskytte vores kunders økonomi. Vi vurderer hver enkelt kunde og kigger på mulighederne for at finde et lån, der passer, imens vi er i overensstemmelse med vores egne interne- og Finanstilsynets politikker.

Et pantebrevslån hos Simpel Kredit - fundet drømmeboligen?

Hvorfor vælge pantebrev? Der findes flere situationer, hvor det kan være fordelagtigt at optage et pantebrevslån. Her er nogle af de situationer vi oftest ser:

Låntager har underskrevet en købsaftale til en bolig, men personens bank kan ikke nå at udstede pengene indenfor 14 dage. I disse tilfælde kan man få et tilbud fra Simpel Kredit indenfor 24 timer og dertil oftest få udbetalt pengene inden for én uge.

Da tinglysning oftest er kompliceret hjælper vi selvfølgelig med at oprette en tinglysning hvor du står som adkomsthaver i din drømmebolig.

Hvorfor bliver man afvist i banken?

Låntager har en sund økonomi, men grundet ekstraordinær indkomst har låntager fået skattegæld. Bankerne er ikke behjælpelige med boliglån hvis låntager har skattegæld, men vi indfrier gerne den bekostelige og afdragspligtige skattegæld med et pantebrevslån.

Låntager er selvstændig og har en sund økonomi, men banken kan ikke være behjælpelige med en finansiering, da debitor før er gået konkurs, til trods for, at en nyere virksomhed løber rundt med et fint overskud. Her kan Simpel Kredit være behjælpelige med en finansiering, når banken ikke vil lege med.

Låntager vil gerne låne flere penge og investere de penge i flere udlejningsejendomme, her vil banken ofte ikke være med, da gældsfaktor kan blive for høj eller banken mener, at debitor ikke må eje mere end de nuværende ejendomme. Her kan Simpel Kredit i nogle tilfælde yde finansiering ved køb af ny udlejningsejendom.

Lån - hvilket findes der?

Hvad er et ejerpantebrev?

Et ejerpantebrev adskiller sig fra andre pantebreve idet, at ejeren af boligen både er kreditor og debitor. Med andre ord optræder ejeren af boligen både som pantsætter og panthaver. Dermed får debitor mulighed for at udstede et pantebrevslån til sig selv - af sig selv.

Fordelen ved et ejerpantebrev er, at debitor kan beskytte den inderste værdi af sin bolig til en senere finansiering. Med andre ord gemmer ejeren af boligen pant i boligen til sig selv. Dette bliver dertil benyttet i form at underpant i ejerpantebrevet, hvor den nye kreditor vil få pantet i boligen.

Ulempen ved ejerpantebrev hus er, at visse realkreditinstitutter og banker ser ned på låntageren, hvorfor det kan sætte en stoppe for et lån igennem de konventionelle låneinstitutioner.

Hvad er et sælgerpantebrev?

Sælgerpantebreve er grundlæggende et pantebrev, som udstedes af sælgeren af huset. Dette pantebrev udstedes til køberen af huset. Det benyttes ofte i stedet for, at huset, eller dele af ejendommen, købes kontant ved overtagelsen, men fungerer i stedet som et lån til sælgeren.

Sælgeren vil får sikkerhed i dele af ejendommen, indtil at køberen har betalt det fulde beløb af den aftalte købspris. Dette betyder, at den aftalte købspris bliver betalt løbende ved aftalte rater i form af afdrag og eventuelle renter.

Sælgerpantebreve forekommer oftest når enten boligen er svær at sælge eller, hvis køberen ikke har økonomi til, at kunne betale hele købesummen kontant og dertil ikke kan få finansiering fra banker eller alternative finansieringsinstitutter.

Det er muligt at tjekke om et hus har et sælgerpantebrev, man skal blot kigge i den tinglysning der tilhører ejendommen, her vil der stå hvilket former for lån boligejeren har i ejendommen.

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditpantebrev er et gældsbrev, som giver realkreditinstitutterne pant i en ejendom. Disse pantebreve anvendes ved udstedelse af realkreditlån. Realkreditfinansiering er oftest op til 80% belåning af ejendommens værdi, nogle gange blot 60%, alt efter ejendomstypen, men ligner derudover de øvrige pantebreve, da det fungerer som et gældsbrev, hvor der stilles sikkerhed i boligen. Det er de generelle vilkår for lånet.

Denne type lån giver debitor ekstra penge, da det er den billigste finansieringsform, og det er ligegyldigt om det er fast eller variabel rente man vælger. Dog kan dette lån være svært at få for dem der ønsker at låne, da realkreditlån ofte har strenge krav selvom der er sikkerhed i fast ejendom ift. pantebrevslån. Derfor er der mange tilfælde hvor folk søger alternative finansieringsmuligheder, hvorfor pantebrevet som lånetype er steget i popularitet.

Hvad er et almindeligt pantebrev

Et almindeligt pantebrevslån fungerer, som et bevis eller et lånedokument, hvor låntageren stiller sin eksisterende ejendom til sikkerhed, ved at et pantebrevslån tinglyses, som er det juridiske dokument der viser hvem der ejer boligen, for i stedet at få udbetalt et vis pengebeløb. Det vil sige at der lånes i friværdien på boligen. Et almindeligt pantebrev er dermed en aftale mellem debitor og kreditor.

Et almindeligt pantebrev kan også tinglyses i andre større aktiver, som debitor ejer. Dette kan for eksempel være køretøjer, som biler og motorcykler. Hvis der oprettes et pantebrevslån i f.eks. en bil, vil det kræve et større rådighedsbeløb, da disse pantebrevslån ikke har den laveste rente, men samme afdrag som de andre lån. Traditionelle banker anbefaler at man tager pantebrevslån i sin bolig.

Fordele ved et pantebrevslån - hele lånets løbetid

Når det omhandler pantebreve, er det godt at kende til nogle af de fordele og ulemper, som der er ved pantebrevsfinansiering. Der hvor pantebrevslån adskiller sig fra et realkredit pantebrevslån er, at der ved pantebrevslån kan finansieres op til 95% af husets værdi og alt finansiering dermed er samlet som ét lån. Derudover er der den fordel, at et lån med fast rente er helt fast, modsat realkredit og banklån, hvor der både er bidragssatser og rentetillæg.

Dette gør, at ydelsen ved pantebrevslån er kendt i hele lånets løbetid med 100% sikkerhed, såfremt renten er fast. En tredje fordel ved pantebrevslåner ofte, at processerne bag kreditvurderingen er hurtigere end i bankerne, hvorfor en eventuel godkendelse af økonomi og bolig kan ske hurtigere ved pantebrevsfinansiering i forhold til lån i bankerne.

Som debitor kan man altid indfri lånet, hvis man vælger at opsige lånet, hvilket mange gør for at komme ud af deres dyre lån, kan det typisk indfries til en kurs på 102-105. Udover dette ligner et pantebrevslån meget andre lånetyper, som også tager sikker i friværdien der er i huset.

Ulemperne ved et pantebrevslån

Ulemperne ved pantebrevsfinansiering er, at pantebrevsfinansiering ofte er et dyrere lån end realkredit- og banklån. Dette skyldes, at pantebrevsselskaber påtager sig mere usikkerhed, når bankerne siger nej. Derfor er det karakteristisk at renten hos pantebrevslån ligger højere end i bankerne. Dertil optages pantebrevslån ofte til en underkurs, mens de ved førtidig indfrielse indfries til en overkurs.

Bankerne kan indfrie realkreditlån til en indfrielseskurs på maksimalt 100, men ofte under 100. Pantebrevsfinansiering ligger typisk med en førtids indfrielseskurs på 102-105. Med andre ord vil en eventuel indfrielse af et pantebrevslån før tid koste debitor mellem 3%-5% mere end restgælden.

Er et pantebrevslån sikkert?

I Danmark kræver en udstedelse af pantebrevsfinansiering at virksomheden, som udsteder lånet, er godkendt af finanstilsynet (link til finanstilsynet). Dette vil sige, at virksomheder, som tilbyder alternativ lån, har vilkår for lånet, som er underlagt finanstilsynets retningslinjer, der bl.a. involverer samme sikkerhed, som debitor får i bankerne.

Finansieringsinstituttet kan ikke opsige pantebrevet, idet pantebrevet er underskrevet og forbehold i aftalen er overholdt, medmindre der sker misligholdelse af lånet i form af manglende betaling. Dog har debitor til enhver tid mulighed for helt eller delvist at indfri sine forpligtelser i henhold til den underskrevne kreditaftale og hermed komme ud af pantebrevet.

Læs mere