Pantebrevslån
Mange har hørt deres bankrådgiver tale om pantebrevslån til bolig, når realkreditinstitutter og banker ikke kan tilbyde deres kunder et boliglån. Der findes flere typer af pantebreve, såsom ejerpantebreve, realkredit pantevrede, sælger pantebreve og skadesløsbreve. Med et pantebrevslån kan du foretage et lån i din faste ejendom, til lige præcis det du står og mangler. Pantebrevslån bruges blandt andet til indfrielses af skattegæld, SU-lån eller anden gæld til det offentlige, som banker og realkreditinstitutioner ikke kan være behjælpelige med.
Hvad er et pantebrevslån - Gør boligdrømmen til virkelighed
Grundlæggende er et pantebrevslån et boliglån, som udstedes med sikkerhed (pant) i fast ejendom. Hermed tager långiver et udlæg i ejendommen.
Meningen med et pantebrevslån er, at långiveren får sikkerhed i form af pant i ejendommen, imens låntager betaler ydelserne, der er forbundet med lånet.
Pantebrevslån giver også långiver/panthaveren muligheden for at tvangsbegære boligen, såfremt boligejeren i grove træk misligholder sine betalingsforpligtelser på lånet.
Pantebrevslån i bolig, hus og lejlighed
Det er meget sjældent, at danske forbrugere har mulighed for, at købe en bolig, uden at optage et lån. Det er derfor meget normalt, at optage et lån i forbindelse med et boligkøb. De mest udbredte former for boliglån er banklån, realkreditlån og pantebrevslån i fast ejendom, med en fast eller variabel rente.
