Lån til hus

Har du taget beslutningen om, at du skal til at investere i et hus, hvilket for de fleste kræver et huslån. Det kan være svært at gennemskue det hele - for hvordan låner man til et hus og hvilken rente skal man vælge når man vil have huslån, er det en fast eller variabel rente?

Du kan låne til køb af hus hos os. Et huslån forudsætter, at du selv betaler mindst 5% af hvad boligen koster. Du kan også vælge at låne i den ejendom, du allerede ejer. Dette kræver dog, at du har luft i økonomien til at betale på lånet, og at der er friværdi i ejendommen.

I dag findes mange forskellige boliger og dertil findes der også mange forskellige boliglån, ikke mindst deres priser. At finde forskellige typer lån inden for boligfinansiering kan faktisk være lidt svært. Derfor har vi skitseret de tre mest populære typer boliglån nedenfor:
 

  • Realkreditlån

 

Fælles for alle typer bolig- og boliglån er, at renten er billigere end den vil være på andre lån, såsom forbrugslån. Grunden til det er, at når du får et boliglån, tilbyder du som regel din nuværende bolig som pant, så kreditor har en form for sikkerhed ved lånet ved at tinglyse et såkaldt pantebrev i huset.

Idet långiver erhverver pant i huset kan långiveren, altså banken, realkreditinstituttet eller ejendomskreditselskabet, såfremt låntager ikke betaler afdragene i længere tid, kræve huset på tvangsauktion med henblik på tvangssalg af hus og inddrivelse af sin gæld. Dette sker heldigvis meget sjældent, da banker, realkreditsinstitutter og ejendomskreditselskaber såsom os selv, laver grundige kreditvurderinger der gør at vores kunders økonomi ikke bliver belastet i lånets løbetid.


 

Lån penge til hus - huskøb beregner

Du har mulighed for at låne til mange forskellige typer ejendomme med Simpel Kredit som långiver. Hus finansiering skal være tilgængeligt for dig. Det gøres bedst gennem en hus finansiering beregning.


 

Beregn lån til hus

Beregn lån til hus med hjælp fra Simpel Kredit - vi gør det nemt for dig at skabe overblik over dit huslån med en hus lån beregner. Når du kigger på en hus finansiering beregning, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Det omfatter blandt andet renter (fast eller variabel), månedlig ydelse, løbetid og hvor mange penge du selv har til rådighed fra start. Føler du dig usikker kan Simpel kredit, med vores huslån beregner, finde ud af hvad det vil koste dig at låne penge.

Men for at få det fulde og korrekte overblik, anbefaler vi altid, at du spørg vores kollegaer ind til de lån du kan få hos os. Så bliver du guidet gennem en huslåns beregner og får et helt nøjagtigt indblik i økonomien.


 

 

Huslån udenom banken - hvad er renten?

Når du skal låne penge til den laveste rente er det vigtigt at have hele lånets løbetid i mente. Din bankrådgiver kan give dig en økonomisk rådgivning og kan være med til at finde det bedste boliglån til dig. Det er dog langt fra alle der kan få banklån, det kan være fordi man har eksisterende realkreditlån eller at man har et forbrugslån med en høj rente. Når man skal investere sine penge i sin nye bolig, er det vigtigt at det boligkøb ikke svækker din økonomi.


 

lån med fast eller variabel rente - udenom banken.

Bank, realkredit- eller ejendomskreditselskab tilbyder alle lån med en fast eller variabel rente. Du har også muligheden for at vælge om lånet skal være et stående lån eller et annuitetslån.

Stående lån

Det stående lån har som udgangspunkt en kortere løbetid, man betaler kun renten og ikke afdraget, da der er afdragsfrihed indtil lånet løbetid ophører. Afdraget betales i stedet, som et samlet beløb ved lånet udløb. Hvis du vil vide mere om hvad et ståendelån er, eller vide mere om 'bank ord' generelt, kan du tage et kig i vores leksikon

Annuitetslån

Annuitetslån, er det klassiske huslån. Her kan man hos sin bank spørge om afdragsfrihed og de tilbyder oftest 10 års afdragsfrihed, ligesom ved et realkreditlån. Ved et annuitetslån kan man vælge imellem en fast eller variabel rente.


 

Fast rente - en af mange finansieringsmuligheder

Du er sikret den samme rente i hele lånets løbetid, en fast rente er derfor meget populær, da med en fast rente kende til sine årlige omkostninger langt ud i fremtiden. Så ønsker man at købe fast ejendom, kan en fast rente give en familie den sikkerhed som en variabel rente ikke kan. Det er også muligt at få afdragsfrihed, når man skal have finansiering med en fast rente. Udgifter vil med afdragsfrihed være lavere i den aftalte periode, da man ikke betaler afdrag.

Så skal man til at købe hus og ens økonomi bedst tilegner sig et lån med en fast rente. Det kan også være at du gerne vil have et nyt lån, som har en fast rente, da dit boligkøb har vist sig at være en god investering.

Det kan være at boligens værdi er steget, så boligens pris lige pludselig højere end købesummen du lagde, da du købte boligen - Det giver dig en masse friværdi, som de kan optage lån i.


 

Overvejer du at optage et lån med fast rente i din friværdi, for at renovere boligen eller tage familien med på en rejse, kan du betrygge dig med at du ikke behøves at lægge en udbetaling for at få et fastforrentet lån i din friværdi. Det vil sige at du kan ansøge om lån i dag og få finansiering udbetalt i morgen, uden at du selv skal kunne finansiere noget.

Hvis du vil vide mere om hvad fastforrentet finansiering er, eller vide mere om 'bank ord' generelt, kan du tage et kig i vores leksikon

Tinglysning af lån med fast rente

Det pengeinstitut der har udstedt dig et lån i din ejerlejlighed, andelsbolig eller ejerbolig, vil som regel oprette lånet på ejendommens tinglysning. Så efter du har godkendt en låneaftale, kan du søge på ejendommen, som lånet har taget pant i, i tinglysningen og så ville den gæld der i

Det kan blive nødvendigt for dig at gå ind på www tinglysning dk underskriv dokument, for at underskrive et dokument der skal tinglyses. Finder du tinglysningen kompliceret og har brug for en guide, til hvordan om opretter tinglysning af skøde eller lign.

Lån med fast rente tilbydes som banklån, realkreditlignende lån og som pantebrevslån. Der er mange der vælger et lån med fast rente, i 2021 3. kvartal var 73% af alle lån med fast rente. Kilde: Finansdanmark.

 
 

Konklusion på den faste rente

Skal du købe hus, kan det være fordelagtigt at vælge en finansiering med fast rente. Dertil er det vigtigt, når du skal købe bolig, at kigge på de udgifter der er ved lånet, såsom renter og afdrag. Søger du rådgivning omkring dit lån , kan du spørge din bankrådgiver.

Såfremt du har spørgsmål vedr. lån med fast rente, og ikke gider at vente på din bank, kan du ringe os op på 42440700

Variabel rente

Den variable rente, ses oftest som den mere risikable rente, for hvis renten stiger så stiger dine månedlige omkostninger til lånet også. Lånene med en variabel rente vil som udgangspunkt have den laveste rente ved lånets begyndelse, hvor et lån med fast rente oftest er lidt dyrere.

En variabel rente kan have fremtidige udgifter, som der ikke kan medregnes i

 
 

Konklusion på lån med variabel rente

Det er vigtigt at du, som kreditor, kan betale lånet og alt afhængigt af hvor stort et beløb der er snakke om, kan et lån med variabel rente sætte kreditors økonomi. Det samlede beløb der skal betales tilbage, til dem der har stået for finansieringen, kan du som kreditor selv udregne eller bede dit pengeinstitut om at beregne.

Du kan lån med en variabel rente til alle slags ejendomme, om du søger en andelsbolig, ejerlejlighed, ejerbolig m.m. så kan du være sikker på at dit pengeinstitut kan tilbyde dig både en fast-og variabel rente. I så fald de ikke tilbyder lån med en variabel rente, kan det være grundet usikkerheden bag sådan et lån, da det samlede beløb kan ende med at blive højt.

Det er en vurderingssag for pengeinstituttet og realkreditinstitutterne og din egen bank, vil måske ikke vurdere dig lige så grundigt som andre pengeinstitutter, eftersom de har mange kunder som de ikke alle kan tage sig tid til.

Du kan nemt indhente tilbud her

 
 

Lånets løbetid

Lånets løbetid kan påvirke hvor meget du ender med at betale til kreditoren. Der findes forskellige lånetyper, som alle kan variere i løbetid. lån med samme løbetid, kan ende med at koste vidt forskelligt grundet rentesatsen, som nævnt ovenfor.

Ønsker du en mellemfinansiering, kan lånets løbetid betyde meget. Dette sker når du gerne vil have en ny bolig, men har endnu ikke solgt din egen. Du har derfor ikke en egen udbetaling endnu, men det kommer du til at få nå din nuværende bolig bliver solgt. Her er mellemfinansiering den rette løsning. Mellemfinansiering er oftest

Din mulighed for at låne penge til drømmehuset

Med et lån fra Simpel Kredit er dine boligdrømme snart indfriede. Vi ønsker at give fleksibilitet til vores lånere, så vi kan tilbyde at hjælpe ud fra den situation, som netop du står i. Vi kan som udgangspunkt hjælpe alle, der er fyldt 18 år.

Hos Simpel Kredit er vores krav ikke lige så strikse som hos bankerne, og vi kan derfor i flere tilfælde finde løsninger, der kan hjælpe, selvom du har oplevet at blive afvist af banken. Det kan dog være en god idé at have undersøgt dine muligheder, for at låne gennem banken, før du opsøger en alternativ løsning, da der kan være besparelser at hente for dig. Simpel Kredit ønsker altid at hjælpe dig godt videre med dine lån.


 

Hvert huskøb har sin egen historie

Når du har fundet et dejligt hus eller en ejendom, som du rigtig gerne vil købe, så er det noget af en nedtur, hvid du bliver afvist af banker og realkreditinstitutter, når du vil optage et huslån. Der kan være mange årsager til, at du ikke lige passer ind i de lidt firkantede parametre, som bankerne sætter op ved lån til hus.

Det kan fx være, at ejendommen ikke lige ligger i et større byområde, eller det kan være, at din indtægt er svingende, fordi du måske er selvstændig eller har uregelmæssige arbejdstider. Det er derfor vigtigt, når man søger om et boliglån hos pengeinstituttet, at man klargøre ens nuværende og forventede indtjening.

Selv om man måske selv synes, at man er i den bedste alder, kan bankerne mene, at man er for gammel og derved et dårligt aktiv for banken. Hvordan låner man til et hus, hvis banken har sagt nej? Her hos simpel kredit laver vi en helhedsvurdering af dig som debitor. Det betyder, at vi vurderer din sag ud fra en masse forskellige parametre, så du derved har en større chance for at få hjælp til finansiering af dine boligdrømme.


 

Alternativ finansieringsmuligheder

Vi kan hjælpe dig med at finde det bedste og billigste lån, som du kan få, ved at benytte alternativ finansieringsmuligheder. Ved at få et huslån hos os, vil du kunne låne op til 95 pct. af ejendommens værdi. Og løbetiden på lånet vil typisk være med fra 3-20 års løbetid.

Såfremt du allerede ejer en ejendom, er det muligt at optage lån i din friværdi. Læs mere om lån i friværdi her.

Giv ejendommen nyt liv - køb og forny

Der er mange der har hænderne godt skruet på, som går og drømmer om at istandsætte en gammel bolig. Der kan være mange grunde til at det er en god ide at købe bolig, som senere hen skal renoveres. Boligens værdi vil også være lavere end sammenligningsejendomme, da istandsættelse oftest kræver tid og ekstra finansiering.


 

Når dit pengeinstitut har godkendt din vision for ejendommen, vil I sammen kortlægge renten, afdrag og andre udgifter.

Det kan også være du ønsker at istandsætte en bestemt bolig, men din nuværende andelsbolig, ejerlejlighed eller ejerbolig er ikke blevet solgt endnu. Her er mellemfinansiering en god løsning. Mellemfinansiering er for de fleste den eneste af de eksisterende finansieringsmuligheder, som er mulige når du ikke har solgt din nuværende bolig, men gerne vil have et huslån til det hus du gerne vil istandsætte.


 

Kort om hvad mellemfinansiering

Mellemfinansiering er oftest et stående lån som vare i den periode din nuværende bolig er til salg.

Mellemfinansiering er også en god løsning til dem der ønsker at flytte til storbyen grundet deres arbejde, eller ønsker at flytte i noget større fordi familien har fået ekstra medlemmer, men ikke kan få solgt deres gamle hus.

Det kan være at økonomien siden første huskøb også har ændret sig en del, men at man alligevel bliver afvist i banken fordi hustandens gældfaktor er for høj. Oftest vil bankerne se ned på mellemfinansiering, for mellemfinansiering er risikofyldt for långiver.


 

Mellemfinansiering pris - Hvad skal man betale?

Prisen på mellemfinansiering er for det meste billigere end de andre lån. Det skyldes hovedsageligt, at de fleste lån vare over en længere periode. Den længere periode gør tilbagebetalingen på det samlede beløb større, men går den månedlige ydelse lavere.

Ved mellemfinansiering hos Simpel Kredit, vil du få et stående lån der varer 1-2 år, alt afhængigt af din situation. Du ville ikke skulle betale månedlige afdrag, men alene renter i lånets løbetid, Mellemfinansiering belaster derfor ikke ens økonomi ligeså meget som andre finansieringsmuligheder.


 

Når du ansøger hos Simpel Kredit, får du:

Gratis låneberegning og et fuldstændigt uforpligtende tilbud, Personlig vejledning og Svar inden for et døgn. Vi tilbyder lån til alle typer ejendomme overalt i Danmark

Hvorfor vælge et huslån hos Simpel Kredit?

Hos Simpel Kredit vurderer vi din sag personligt. Det vil sige, at vi laver en helhedsvurdering af dig som debitor, hvor din sag vil blive vurderet ud fra en række parametre, der sikrer dig den bedst mulige vejledning og største sandsynlighed for at få dine boligdrømme opfyldt.


 

Hvordan kommer jeg videre?

Benyt Simpel Kredits låneformular og bliv kontaktet vedrørende et uforpligtende lånetilbud inden for et døgn.


 

Læs mere