FÅ ET GRATIS TILBUD

Hvad er statsgaranti?

Søren Scheibye

af Søren Scheibye

Opdateret 28. apr. 2024

Boliglån med statsgaranti er en løsning, der er blevet muligt fra anden halvdel af 2022, og som har til formål at gøre det nemmere for boligejere i yderområderne at få adgang til boliglån. Boliglån med statsgaranti fungerer ved, at staten stiller garanti for de yderste 30% af lånets værdi. Formålet med statsgaranterede boliglån er at hjælpe yderområderne, som i mange år har haft problemer med at få folk til at bo i disse områder på grund af urbanisering. Derfor vil statsgaranti forhåbentligt gøre det nemmere for boligejere i disse områder at få lån.

Hvilke krav har et lån med statsgaranti?

Der findes en række krav, som boligen skal opfylde for at kunne søge om et statsgaranteret boliglån, såsom at boligens kvadratmeterpris ikke må overstige 10.000 kroner i gennemsnit for postnummeret (nogle postnumre er det 8.000 kr. Det er dog ikke kun i postnumre med en beregnet gennemsnitlig kvadratmeterpris, at man kan søge om et statsgaranteret boliglån. Det er også muligt at søge om et statsgaranteret boliglån i kommuner, der er udpeget som "boligfattige" af regeringen. Simpel Kredit kan hjælpe dig med at navigere i de krav, der gælder for at søge om et statsgaranteret boliglån. Så hvis der skulle være den mindste tvivl, anbefaler vi at du ringer og forhøre dig om dine muligheder for et lån med statsgaranti.

Boliglån med statsgaranti - Mulighed for boligejere i yderområderne

Boligmarkedet i Danmark har i mange år været præget af en urbanisering, hvor kvadratmeterpriserne i landets største byer er steget voldsomt. Men landet består ikke kun af store byer, og i mange af landets yderområder foregår boligsalget ikke lige så nemt. Et boliglån er et lån, hvor der stilles sikkerhed i fast ejendom, men mange boligejere kan opleve problemer med at få et boliglån. Dette kan skyldes økonomiske problemer eller problemer med boligen selv, især i yderområderne, hvor der kan være langt imellem de udbudte boliger og salg kan foregå væsentligt langsommere.

Værd at vide om boliglån med statsgaranti

Hvis du overvejer at søge om et boliglån med statsgaranti, er der nogle ting, du skal vide. Statsgaranti boliglån er et lån, hvor staten stiller garanti for de yderste 30% af lånets værdi. Dette gør det nemmere for bankerne at udbetale lån i yderområderne, hvilket kan være med til at øge boligkøb i disse områder. Der findes dog en række krav, som boligen skal opfylde for at gøre brug af statsgarantien.

For eksempel må boligens kvadratmeterpris ikke overstige 10.000 kroner, nogle steder 8.000 kr., ejendommen skal være kategoriseret som en villa, ejendommen skal ligge i det rigtige postnummer, som bliver støttet af statsgaranti, samt det kræver en lidt højere udbetaling, da debitor skal betale omkostninger til lånet med det samme. Som nævnt er det ikke i alle postnumre, at man har mulighed for at udregne den gennemsnitlige kvadratmeterpris, men der kan stadig være muligheder for at gøre brug af lån med statsgaranti, hvis postnummeret befinder sig i en kommune, som med lokalplaner har vurderet, at der er behov for statsgaranti boliglån.

Boliglån med statsgaranti - Et alternativt boliglån uden om banken

Hvis du har problemer med at få et boliglån gennem de konventionelle banker, kan boliglån med statsgaranti være et alternativ for dig. Statsgaranti boliglån er et lån, hvor staten stiller garanti for de yderste 30% af lånets værdi, hvilket gør det nemmere for bankerne at udbetale lån i yderområderne. Der findes en række krav, som boligen skal opfylde for at gøre brug af statsgarantien, men hvis du opfylder disse krav, kan dette være en god mulighed for at få et boliglån, selv om du beholder en højere sikkerhed for lånet.

FAQ: Statsgaranti på Boliglån

Boliglån med statsgaranti er en løsning, hvor staten garanterer for op til de sidste 30% af lånets værdi. Dette er designet for at hjælpe boligejere i yderområder med at opnå adgang til boligfinansiering, især i områder, der er påvirket af urbanisering og hvor boligmarkedet kan være udfordret.

For at være berettiget til et statsgaranteret boliglån, skal boligen typisk opfylde visse krav, såsom en maksimal kvadratmeterpris (ofte ikke over 10.000 kr. pr. kvadratmeter). Desuden skal ejendommen ligge i et område, der er støttet af statsgarantien, og det kan også være nødvendigt med en højere udbetaling.

Ved at tilbyde statsgaranti for en del af boliglånene, gør det lettere for boligejere i mindre byer og yderområder at få adgang til lån. Dette kan stimulere boligmarkedet i disse områder og hjælpe med at afbøde effekten af urbanisering.

Ja, statsgaranterede boliglån er ofte tilgængelige i specifikke postnumre eller kommuner, som regeringen har identificeret som "boligfattige" eller på anden måde understøttelsesværdige.

Forskellen ligger primært i statsgarantien, som dækker en del af lånets værdi, hvilket reducerer risikoen for långiver. Dette kan resultere i mere gunstige lånevilkår for låntager i de berørte områder.

Hvis du overvejer et statsgaranteret boliglån, anbefales det at kontakte en låneudbyder som Simpel Kredit eller din bank for at diskutere dine muligheder og forstå de specifikke krav og betingelser.

Tilgængelig nu!

Ring til os nu

Skal vi ringe til dig?