FÅ ET GRATIS TILBUD

Lån i friværdi

Lån i friværdi

Lån i friværdi

Simpel Kredit er ikke en bank men et ejendomskreditselskab, der formidler og udsteder lån til finansiering af boliger. Hos os kan du låne til drømmeboligen eller lokaler til at drive din forretning, selvom banken siger nej.

Banken eller realkreditinstituttet afviser ofte folk at låne, hvis boligen ligger i et (for dem) uattraktivt postnummer, eller erhvervet man driver, virker risikabelt; der kan være mange grunde. Vi tilbyder lån, fordi vi vurderer folk personligt ud fra økonomisk historik og fremtidige muligheder.

Vi tilbyder forskellige slags huslån og rådgivning inden for boliglån, nedsparingslån, håndværkertilbud og lignende, og deriblandt er muligheden for friværdi lån.

Friværdi

Friværdi er den del af ejendommens værdi, som du ikke har gæld i. En slags passiv opsparing, kan man kalde det. For jo mere gæld, du betaler af, jo større friværdi i ejendommen får du og jo større udbytte vil du få, når du engang skal sælge ejendommen. Det er dog ikke et statisk beløb, da boligpriserne går op og ned.

Friværdi beregner man ved at se på ejendommens nuværende værdi (som om den skulle sælges i dag) og fratrække den gæld, der er i ejendommen på nuværende tidspunkt. Vurderingen af ejendommens værdi foretages af en ejendomsmægler, der også har øje på boligmarkedets generelle prisudvikling og prisudviklingen i dit lokalområde. En mæglervurdering vil øge dine muligheder for at kunne få et lån i friværdien, da ejendommens værdi, og dermed din friværdi, kan være steget. Jo større friværdi, jo bedre lånemuligheder har du. Da boligmarkedet dog kan være i kritiske perioder, er der altså ikke garanti for positiv friværdi.

Friværdi i hus

Friværdi i dit hus skaber du ved at betale gælden i dit hus af. At tage lån i friværdi er at frigøre nogle af de penge, der er bundet i huset. Det er en forholdsvis sikker opsparing at betale gæld af, da huspriser som oftest stiger hen over årene. Der er sandsynlighed, men altså ikke garanti for, positiv friværdi. Jo større friværdi du har i dit hus, jo bedre muligheder har du for at tage lån i friværdien. Det kan du sådan set bruge som du vil, men dog skal du være opmærksom på, at långiver kræver, at du stiller sikkerhed for pengene.

Du kan f.eks. tage lån i husets friværdi til:

Der findes lånberegnere på nettet, men den mest præcise vurdering af din friværdi får du af en ejendomsmægler, som også har styr på det generelle boligmarkeds udvikling og dit lokalområdes. Oftest vil dit hus nemlig være steget i værdi siden du købte det og hvis det er tilfældet, har du mulighed for at få et bedre lån i friværdien.

Friværdi i bolig

Friværdi er penge, du får i overskud ved salg af din bolig. Det er altså penge du har, men de er bundet i din bolig. Det er en god idé at have meget eller at øge sin friværdi, da det giver bedre muligheder for at få et lån i sin friværdi. Dette lån kan f.eks. bruges til at omlægge gæld, så man i sidste ende får lettere ved at betale sin gæld af, det bliver billigere for ens økonomi og man bliver hurtigere færdig med lånet. Hos os kan du med et ejendomskreditlån låne op til 95% af boligens værdi, mod 80% i realkreditinstitutter.

Der er flere måder at øge friværdien i sin bolig på. Den simpleste er at betale gælden i boligen af. Den anden er at renovere og forbedre sin bolig. Hvis man hæver værdien af sin bolig, øger man også friværdien. Din nuværende friværdi skal kunne dække starten af renoveringen, men så kan du betale lånet i rater hen ad vejen, som byggeriet skrider frem. Den sidste måde er at forlade sig på, at priserne på boligmarkedet stiger. Denne metode er usikker, for ganske vist stiger huspriser oftest, men det sker altså også, at de falder og så står man med en negativ friværdi.

Da et lån i friværdien i de fleste tilfælde er et tillægslån til dit eksisterende boliglån, kan du som regel få det på de samme betingelser.

Hvad koster det at låne i friværdi

Hvor meget kan man låne i sin friværdi? Det er helt individuelt, for det afhænger af din gæld, din ejendoms stand og boligmarkedet. Der findes flere låneberegnere på nettet, der kan give et fingerpeg, men den mest præcise vurdering får du af en ejendomsmægler. Et lån i friværdi er som regel den billigste måde at låne på, f.eks. billigere end et nyt billån, hvis man vil købe en bil.

Det er dog ikke gratis at låne i friværdien. Først hvis det er omkring 100.000 kr. du ønsker at låne, kan det betale sig. Er det ønskede beløb mindre end det, kan andre lån faktisk være billigere.

Friværdi lån rente afhænger af dit eksisterende boliglån og om du ønsker fast eller variabel rente. Kontakt simpel kredit på 4244 0700 for at høre mere, eller brug vores låneformular her på hjemmesiden; så kontakter vi dig med et uforpligtende tilbud inden for et døgn. Det øger chancerne for at få et godt lån, hvis I er flere låntagere på lånet. I bør også skrive, hvad I ønsker at låne penge til.

Vi hjælper gerne med professionel rådgivning af din individuelle, konkrete situation og vurderer, hvilken løsning der er den bedste for dig.

Ønsker du at tale med os om et lån i din friværdi?

Lad Simpel Kredit hjælpe dig – kontakt os på 4244 0700.

Alternativt kan du udfylde vores låneformular og hernæst blive kontaktet med et uforpligtende lånetilbud inden for et døgn.

Benyt Simpel Kredits låneformular og bliv kontaktet vedrørende et uforpligtende lånetilbud inden for et døgn.

Læs mere