FÅ ET GRATIS TILBUD

Hvad er Mellemfinansiering?

Søren Scheibye

af Søren Scheibye

Opdateret 03. jul. 2024

Mellemfinansiering er en finansiering, som hjælper boligejere med at finansiere købet af en ny bolig, inden deres nuværende bolig er solgt.

En mellemfinansiering er oftest over kortere perioder og det er ret almindeligt at indfri lånet eller dele af lånet, når ens tidligere bolig er blevet solgt. Dette er med til at nedbringe ens gældsfaktor og giver større chance for et banklån.

Hvorfor kan jeg ikke få Mellemfinansiering i Banken?

Der er visse situationer hvor banken og realkreditlignende lån ikke kan være behjælpelige med finansieringsmuligheder, hvilket der kan være flere årsager til. Det kan blandt være fordi ens gældsfaktor, i perioden hvor man laver mellemfinansieringen er for høj. Læs mere om gældfaktor her og hvordan man udregner den.

Hvad koster en Mellemfinansiering?

Mellemfinansiering vil ende med at koste 7.046 kr. om måneden, hvis man ønsker at låne en 1.000.000 kr. eksemplet er et 25 års annuitetslån, hvor der betales renter og afdrag hvert måned. Eftersom der betales afdrag fra starten af opbygges der langsomt friværdi i ejendommen.

En mellemfinansiering kan være svær at få hos bankerne og realkreditinstitutterne, hvis man ikke passer ned i deres kundekasser. Har man eksisterende lån i sin nuværende bolig og samtidig ønsker finansiering til en ny bolig, så er banker og realkreditinstitutter meget modvillige til at kigge på fine finansieringsmuligheder. Lånene gør at man tit har for meget gæld og at ens gældfaktor bliver for høj til at et realkreditinstitut eller en bank ønsker at låne dig pengene.

Den billigste Mellemfinansiering

I mange tilfælde ville det bedste lån være mellemfinansiering med et stående lån, da det er den billigste mellemfinansiering man kan lave. Der er to grunde til at denne mellemfinansiering er den billigste.

Et stående lån er simpelt, man betaler kun renter og ikke afdrag i perioden. Herefter betaler i stedet det samlet beløb tilbage ved lånets udløb, eller når man har solgt sin gamle bolig. Renten for et stående lån vil oftest være den samme som andre finansieringsmuligheder hos ejendomskreditselskaber.

Vil man sikre sig den laveste rente, så skal man få et realkreditlån. Realkreditlån sikre dig de laveste udgifter, der er dog en del øvrige vilkår for et realkreditlån som ikke alle opfylder, hvorfor der er mange der søger lån uden om banken.

Mellemfinansiering og eksisterende lån

Har du et eksisterende lån i din nuværende bolig, så kan bank- og realkreditlån være svære at blive godkendt til. Selvom den rente du får uden om banken er lidt højere end et realkreditlån, så hjælper denne type finansiering mange med at opfylde deres boligdrøm.

Som dit pengeinstitut vil vi i samarbejde med dig finde den rette finansiering og dette gøres ved at tage pant i din nuværende bolig og lave et nytlån i den bolig du ønsker at købe. Hermed sikre vi de billigste udgifter og at du kan blive ejeren af en ny bolig.

Eksisterende realkreditlån - f.eks. Jyske Bank

Ønsker man at optage et nyt lån, men ens nuværende bolig har et eksisterende lån hos f.eks. Jyske Bank, så kan det være svært at få endnu et lån til en ny bolig inden jyske banks lån er tilbagebetalt. Ens egen bank kan oftest tilbyde det billigste lån, men det kan være svært at indhente tilbud fra dem, da man som ejer af to boliger skal have en ekstrem god økonomi ifølge bankerne.

Sådan fungere mellemfinansiering

Planen for de fleste der ønsker mellemfinansiering, er at de flytter ind i deres nye bolig og sælger deres gamle bolig inden for kort tid. Dette gør at der kan laves et stående hvor lånet tilbagebetales efter den aftale periode, som oftest vil være når den gamle bolig er solgt.

Mellemfinansiering hos Simpel Kredit - attraktivt alternativ

Mellemfinansiering uden om banken og realkreditlån er et attraktivt alternativ til dem der ønsker at købe en ny bolig inden deres gamle bolig er solgt. Dette er muligt med pantebrevslån, som er et boliglån med en mere personlig kundehåndtering.

Man slipper for en høj rente man kunne finde hos forbrugslån og ender med et lån der er en smule dyrere end dit normale boliglån hos banken. Til gengæld får du muligheden for at lave et boligkøb inden dit egen ejendom er solgt, selv når banken har afvist.

Ansøg om Mellemfinansiering i dag

For at kunne få et boliglån, via et pantebrev, kræver det at vi får adgang til din økonomi og informationer omkring din indtægt. Når vi har lavet en kreditvurdering vil vi tilbyde en finansiering med en fast rente, som en alternativ løsning til dit klassiske banklån.

Du kan ansøge i dag og få svar inden for 24 timer - ansøg her og se dine muligheder for mellemfinansiering.

Fordelen med Mellemfinansiering hos Simpel Kredit

En fordel ved pantebrevslån er den fleksibilitet og hurtigere behandlingstid, som mange låntagere oplever. Pantebrevslån kan ofte blive godkendt og udbetalt hurtigere end traditionelle banklån, hvilket kan være en afgørende faktor i et konkurrencepræget boligmarked, hvor hurtige beslutninger og handlinger er nødvendige for at sikre sig drømmeboligen.

Desuden tilbyder pantebrevslån en større grad af individualisering og skræddersyede løsninger, der kan tilpasses dine specifikke behov og økonomiske situation. Dette kan inkludere fleksible afdragsordninger og muligheden for at indfri lånet tidligere uden store gebyrer.

Mellemfinansiering hos Simpel Kredit - attraktivt alternativ

Mellemfinansiering uden om banken og realkreditlån er et attraktivt alternativ til dem der ønsker at købe en ny bolig inden deres gamle bolig er solgt. Dette er muligt med pantebrevslån, som er et boliglån med en mere personlig kundehåndtering.

Man slipper for en høj rente man kunne finde hos forbrugslån og ender med et lån der er en smule dyrere end dit normale boliglån hos banken. Til gengæld får du muligheden for at lave et boligkøb inden dit egen ejendom er solgt, selv når banken har afvist.

Et personligt Lånetilbud

Ønsker du at låne penge inde din gamle bolig er solgt, så kan vi som dit pengeinstitut lave en personlig lånetilbud og kreditvurdering af dig. Vi bryder os ikke om bankernes meget firkantede tilgang til deres kundes ønsker, vi tror på at alle kunder er forskellige og har individuelle behov. Vi laver et personligt lånetilbud, som beskriver hvilke rente, udgifter og om huset der er taget pant i.

Med en mellemfinansiering hos Simpel Kredit kan du vælge et stående lån med pant i både din nye bolig og din gamle bolig kun betale renter i den aftalte periode. Vi finansiere købet af din nye bolig, og du betaler renterne indtil din gamle bolig er solgt. Når din gamle bolig er solgt laver en indfrielse af vores lån og spare penge på de udgifter der er ved at låne i to ejendommens værdi.

Mellemfinansiering med fast rente eller variable rente?

Der er mange årsager til at det kan være svært at vælge mellem en fast rente eller en variable rente. Vi vil som dit pengeinstitut i de fleste tilfælde anbefale en fast rente når der er tale om mellemfinansiering.

Med en fast rente er vi sikre på at du som debitor har en solid økonomi, som kan bære omkostningerne ved lånet. Vi skal som de kreditor gøre alt for at sikre os at du får den rette kreditgodkendelse, dette kan være svært ved et variablet lån hvor der er en chance for at renten stiger. Søger man derfor et nyt lån oveni ens eksisterende lån, så ville en finansiering med en fast rente over en kortere perioder være den bedste måde at lån penge på.

Ulempe ved mellemfinansiering

En ulempe ved mellemfinansiering er at man i en kortere periode har en højere gæld, det skyldes at man både har finansiering i den ejendom man på nuværende tidspunkt ejer og den ejendom man køber og ønsker at flytte ind i.

Renten vil oftest ligne den rente man får ved andre former for kassekredit. Det kan være en ulempe hvis overtagelsesdagen ligger langt ude i fremtiden, da din indtægt skal kunne betale lånet i 2 huse. Derfor vil det være fordelagtigt hvis overtagelsesdagen ligger i nærmeste fremtid, så du kan lave en indfrielse af lånet og hermed kun have et lån på husets tinglysning.

En anden lille ulempe ved mellemfinansiering er den afgift der hører til at at få et lån tinglyst i ejendommen, Det er lovpligtet at lave en tinglysning af et pantebrevslån eller kassekredit i ejendommen. Her forekommer købesummen af ejendommen og hvilke pantebreve der er tinglyst.

Den bedste mellem finansiering - Simpel Kredit

Prisen på mellemfinansiering er for det meste billigere end de andre lån. Det skyldes hovedsageligt, at de fleste lån varer over en længere periode. En længere løbetid, når man har et lån, er ensbetydende med at man skal betale renten i længere tid - Hvilket gør det dyrere for dig som debitor.

Ved mellemfinansiering hos Simpel Kredit, vil du få et stående lån der varer 1-2 år, alt afhængigt af din situation. Du ville ikke skulle betale månedlige afdrag, men alene renter i lånets løbetid, Mellemfinansiering belaster derfor ikke ens økonomi ligeså meget som andre finansieringsmuligheder.

Din Guide til Mellemfinansiering

At lave en indfrielse før det stående låns udløb vil hjælpe på pengene du har tilgængeligt, hvorfor der er mange der vælge at lave en indfrielse. Pengeinstituttet vil som regel tage en kurs ved indfrielse, som gør at pengeinstituttet også får en lille indtægt.

Ansøg om Mellemfinansiering

Det er heldigvis nemt og sikkert at ansøge om mellemfinansiering og du får svar inden for 24 timer. Først trykker du her, herefter skriver du hvilken ejendom du ønsker at købe og skriver i situationsfeltet adressen på din nuværende bolig og hvilken bolig du ønsker at købe og købesummen af den.

Herefter giver du adgang til dine økonomiske oplysninger, så vi kan lave en korrekt vurdering af din økonomiske situation i overensstemmelse med Finanstilsynets retningslinjer og vores interne politikker. Vi tilbyder ikke som sådan en bankgaranti ligesom bankernes bankgaranti ved f.eks. kassekredit.

Tilgængelig nu!

Ring til os nu

Skal vi ringe til dig?