FÅ ET GRATIS TILBUD

Nedsparingslån

Søren Scheibye

af Søren Scheibye

Opdateret 29. apr. 2024

Når forskellen mellem din boligs restgæld og boligens nuværende værdi er stor nok, så har du mulighed for at optage et nedsparingslån.

Nedsparingslån betegner en ordning, hvor långiver får pant i husets friværdi. Til gengæld får du som ejer en del af huset friværdi udbetalt kontant eller som et månedligt beløb over en årrække.

Hvad er nedsparing og nedsparingslån?

Mange er i tvivl om hvad nedsparing er... Så hvad er nedsparing?Betegnelsen nedsparing henviser til den mulighed, en boligejer har, for at optage et realkreditlån, banklån eller pantebrevslån i din faste ejendom. En nedsparing bruges når man som husejer har friværdi og gerne vil have den friværdi udbetalt.

Nedsparing hjælper mange til at få løst uforudsete problemer, såsom et nyt tag. Mange planlægger deres tilværelse som pensionister, ved at udnytte boligens friværdi fuldt ud.

Et nedsparingslån giver mere luft i økonomien og mere frihed som pensionist, idet man får udbetalt friværdien og hermed får muligheden for f.eks. at energioptimere sin bolig eller hjælpe dem som kan være berørt af samfundets voldsomme prisstigninger.

Det er altid fornuftigt at planlægge på forhånd, hvis man senere hen ønsker at optage et nedsparingslån. Men når det er sagt, så kan du glæde dig over, at du altid har mulighed for at ansøge om et nedsparingslån hos os.

Nedsparing kan også bruges hvis man ønsker at gå på orlov i en længere periode, hvor man laver en nedsparingserklæring og benytter sin friværdi til at få ro i tilværelsen.

Grundlæggende indkasserer man forrentningen af ens bolig ved at tage et nedsparingslån

Øg din formue nu og få flere penge mellem hænderne.

Nedsparingslån

Kort om Nedsparingslån

Hos Simpel Kredit kan du optage et nedsparingslån uden om bankerne. Det betyder, at du slipper for alt det besvær og den ventetid, mange oplever, når de gerne vil optage et nedsparingslån.

Denne ordning kan vise sig at være meget fordelagtig, hvis man gerne vil supplere sin pension og blive boende i huset. Vi tror fuldt og fast på, at det skal være nemt og enkelt at låne til at købe en ejendom eller at lave belåning af din nuværende bolig.

Vil du låne penge? få et nedsparingslån

Derfor tilbyder vi individualiserede lånevilkår, som giver dig samme sikkerhed som ved et realkreditlån. Forskellen er dog, at du slipper for bidragssatser, og det kan man kun glæde sig over. Det giver mere fleksibilitet og luft i økonomien.

Mange spørger hvorfor det er nemmere at få ja hos os, end det ville være hos deres bank. Det skyldes den måde, vi kreditvurderer vores kunder på. Bankerne har en tendens til udelukkende at kigge på nogle specifikke dele af deres kunders økonomi.

Vi vælger i modsætning at kreditvurdere vores kunder ud fra deres økonomiske historik som helhed. Det vil altså sige, at vi får et mere retvisende billede af dine nuværende og fremtidige muligheder.

ældre par danser af glæde efter at have fået et nedsparingslån

Bedste belåning til pensionister? - velkommen til nedsparingslån

Efterhånden som du nærmer dig pensionsalderen, er du blevet klar over, at budgettet som pensionist ofte kan blive lidt mere kompliceret. Når man er på arbejdsmarked, så har man nogle få og faste indtægtskilder, hvilket ændrer sig, når man går på pension.

Det skyldes at ens indtægter vil stamme fra fx folkepension, ATP, livrente, ratepension og kapitalpension, bare for at nævne nogle stykker. Derudover er der nogle indtægter, som er afhængige af visse individuelle indkomstforhold som fx boligsikring og pensionstillæg.

Få et nedsparingslån og skab den bedst mulige pensionstid

Hvis du som pensionist gerne vil forsøde tilværelsen, så kan man med fordel benytte sig af låneprovenuet. Det siger sig selv, at det giver dig frihed til at bruge din pensionisttilværelse på det, du brænder for.

Det kan være at der skal bruges mere på dit daglige forbrug, eller det kan være at du gerne vil ud og rejse for pengene. I så fald kan du trygt låne i den friværdi din ejerbolig har tilegnet sig igennem årene.

Pensionen kan vare mange år og det er derfor vigtigt at skabe et samlet overblik over opsparingen. Ved at skabe overblik over hvad din ejendom er værd og hvilken boliggæld der ligger i den, vil du bedre kunne planlægge din tilværelse som pensionist.

Vi skal alle pensioneres en dag, men det er ikke alle der går på pension med en lige stor opsparing. Hvis man pensioneres og har afdraget længe på ens hus, vil en del af opsparingen ligge som friværdi. En stor del af ens formue kan derfor ligge bundet i mursten.

En flyvinge flyver over havet.

Investering i mursten - basis for nedsparingslån

Lånet man i sin tid optog hos banken eller realkreditlånet, har vist sig at være en god investering. Du valgte måske at lånet ikke skulle være afdragsfrit, så ydelsen du betalte hvert måned blev en del af pensionsopsparing.

Ydelsen som man betaler til banken eller til et realkreditlån, vil som regel indebærer renten og afdraget. Det vil sige at nogle af dine penge går til at betale bankens gebyr for at låne(renten) og nogle af pengene går til at neddrosle din gæld (afdraget).

Hvis du har valgt afdragsfrihed, indebærer ydelsen kun renter, hermed bliver dit boliglån billigere hvert måned i den afdragsfrie periode.

Fastforrentet lån til pensionister

For pensionister anbefales et lån med fast rente, da dette giver sikkerhed. Dine lånemuligheder hos os, vil være ligesom hos dit realkreditlån, hvor du både kan vælge mellem fast rente og variabel rente.

Idet pensionsister skal optage lån, er det vigtigt at de har lagt en økonomisk plan. Den økonomiske plan skal sikre at pensionsopsparing kan betale renter, i hele lånet løbetid. Din økonomi er afgørende for hvor god en nedsparing bliver, din nedsparing gør at du får flere frie midler eftersom at du benytter en stor friværdi i en fast ejendom.

Pengene som man får i 'bytte' for friværdien, kan hjælpe pensionister med finansieringen af en rejse eller købet af drømmebilen. Det er tit at man som pensionist har bundet hele sin formue i investeringen til at blive boligejere. Investering i fast ejendom, har de seneste år vist sig at boligejere har opnået en større opsparing som resultat af en stigning i boligens værdi.

Lån med variabel rente?

Grunden til at den variable rente ikke anbefales til pensionister, skyldes den risiko der er når renten stiger. Der er det vigtigt hvis du skal optage lån, Lige gyldigt om det er et realkreditlån, pantebrevslån eller et lån hos banken, at du får den rette rådgivning.

Rådgivning omkring hvor det er bedst at optage lån for lige præcis dig, kan du får hos din banken eller alternativt selv finde frem til på f.eks. trustpilot

Hvad kan man bruge et nedsparing til?

Nogle af vores kunder vælger at forbedre deres have ved at anlægge blomsterbede eller noget lignende. Nogle andre lærer at spille golf eller en anden sport, ved optagelsen af et nedsparingslån.

Det er blot et spørgsmål om at optimere ens økonomi, sådan at man kan opnå de ting, man gerne vil. Her kan et nedsparingslån være et økonomisk ansvarligt valg, for at kunne opnå ens drømme. Hos Simpel Kredit hjælper vi vores kunder til at realisere deres planer og drømme.

Vi tilbyder alternative finansieringsmuligheder, der gør det muligt for dig at indrette dit liv, som du vil have det.

Nedsparingslån kaldes også 'lån i mursten' og/eller 'spise mursten'. Såfremt det er økonomisk ansvarligt, kan det give god mening at få glæde af din opsparing frem for at lade den være bundet i mursten.

Nedsparing i din friværdi er kompleks, og du skal sikre dig, at du kender til konsekvenserne herved. Du skal være velkommen til at ringe til en af vores specialister, som kan rådgive dig om, hvad der er det rette at gøre for lige præcis dig.

Nedsparings lån uden om banken? Uforudsete udgifter

Hos os kan du optage et nedsparingslån uden om bankerne. Det betyder, at du slipper for alt det besvær og den lange ventetid, som mange oplever, når de gerne vil optage et nedsparingslån.

Et nedsparingslån kan vise sig at være meget fordelagtig, hvis man gerne vil supplere sin pension og blive boende i huset. Hos Simpel Kredit tror vi fuldt og fast på, at det skal være nemt og enkelt at låne til at købe en ejendom eller til belåning af din nuværende bolig.

Kan jeg få et afdragsfrit lån?

Du har mulighed for at optage et lån hos Simpel Kredit, såfremt vores kreditvurdering siger at dit rådighedsbeløb er højt nok. Grundet til at det ikke er alle der kan få lån hos banker og hos realkreditinstituttet, skyldes tit at deres kreditvurdering er meget firkantet.

Mange oplever at de efter at have været kunder hos deres bank i mange år, at de stadigvæk får et nej til nedsparing.

Vores kreditvurdering er ligesom andre pengeinstitutters også reguleret af finanstilsynet, hvilke skaber sikkerhed for vores kunder. Vi vurdere vores kunder ud fra de dokumenter de sender os, samt de samtaler vi har med dem og tilbyder en mere personlig vurdering af din situation.

Hvorfor siger banken nej til pensionister? pensionistlån uden om banken

Vi putter ikke vores kunder ned i generaliseringskasser idet de søger om et lån, ligesom bankerne og realkreditinstituttet gør med deres kunder som søger lån.

Leder du efter lån med afdragsfrihed eller lån uden om banken med lave udgifter og er du pensionist, så vil vi vise dig lånene vi tilbyder.

Banker vælger ikke altid at bruge nok tid på en ordentlig kreditvurdering af deres kunder, hvilket gør at mange gode debitorer søger lån udenombanken.

Vi kigger på alle dine informationer ligefra pensionsudbetalingen, efterløn og skattemappen til den information du selv giver os. Med denne information, udarbejder vi et budget for at se om du kan betale renter og afdrag.

hvis ikke du kan betale renter og afdrag på lånet, giver vi dig inden for 24 timer en forklaring på hvorfor du ikke kunne få et lån hos os.

Spørgsmål til nedsparingslån?

Ønsker du et nyt afdragsfrit lån i form af et stående lån med kort afdragsfrihed eller om du gerne vil låne over en længere årsrække uden afdragsfrihed, så skal vi nok sørge for at din økonomi kan bære lånet. Vi hjælper dig med glæde på rette vej til et lån, så ring bare ind på 4244 0700.

"Det skal være sikkert og simpelt at låne penge"

FAQ om Nedsparingslån:

Nedsparing henviser til muligheden for at optage et lån i din boligs friværdi. Et nedsparingslån er den form for lån, der giver dig adgang til din boligs friværdi som kontante udbetalinger eller månedlige beløb over tid.

Nedsparing kan hjælpe dig med at frigøre midler fra din boligs friværdi, som kan bruges til at løse uforudsete udgifter eller forbedre din økonomi som pensionist.

Et nedsparingslån giver dig mere økonomisk fleksibilitet og mulighed for at udnytte din boligs friværdi til f.eks. energioptimering eller rejser i din pensionisttilværelse.

Du kan altid ansøge om et nedsparingslån hos os og få udbetalt din boligs friværdi.

Simpel Kredit tilbyder individualiserede lånevilkår, ligesom realkreditlån, men uden bidragssatser, hvilket giver mere økonomisk frihed.

Simpel Kredit vurderer kunder ud fra deres økonomiske historik som helhed, hvilket giver en mere retvisende vurdering af dine muligheder.

For pensionister anbefales lån med fast rente for større økonomisk sikkerhed.

Nedsparingslånet kan bruges til at forbedre din have, investere i fritidsinteresser eller andre projekter for at optimere din økonomi.

Fast rente giver større økonomisk sikkerhed, da variable renter kan stige og skabe risici.

Simpel Kredit vurderer ansøgninger ud fra dokumentation, samtaler og udarbejder et budget for at sikre, at du kan betale renter og afdrag. Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker at ansøge om et nedsparingslån, kan du kontakte Simpel Kredit på telefonnummeret 4244 0700 for personlig assistance.

Tilgængelig nu!

Ring til os nu

Skal vi ringe til dig?