Lån til andelsbolig uden om banken
Det er sjældent at en andelsbolig kommer på boligmarkedet, og når de gør er de hurtigt solgte igen. Det er derfor vigtigt at have alt på plads inden man går ud og leder efter en andelsbolig.
I denne artikel vil vi gå i dybden med alt du skal viden inden du optager et andelsboliglån, til den nuværende andelsbolig du går og drømmer om.
Køb af andelsbolig sammenlignet med køb af andre ejendommen kan være mindst ligeså vanskelig, skab et overblik over andelsboliglån ved at læse med her.
Hvad er en andelsbolig?
Til at starte med er det oplagt at finde ud af hvad begrebet 'andelsbolig' dækker over. En andelsbolig er nemlig ikke ligesom andre typer af ejerbolig. Økonomisk kan det være vidt forskelligt at bo i en ejerbolig ift. en andelsbolig, det kan både være en del dyre, at sidde i en andelsbolig, lige såvel som det kan være en del billigere. Andelsboliger kan derfor være en smule svære at navigere i.
En andelsbolig er, som også ses i navnet, en andel af en større bolig. Det er hermed et fælleskab af boligejere, der sammen ejer en større ejendom. Denne ejerforening, som bliver kaldt andelsboligforeningen, står for at drive ejendommen sammen.
Ejer jeg ikke den andelsbolig jeg har købt?
Som ejer af en andelsbolig ejer du ikke din bolig på samme måde, som du ville gøre hvis det var en normal ejerbolig. Efter du har købt en andelsbolig, har du nemlig købt retten til at bruge foreningens bolig.
Du ejer derfor ikke som sådan boligen, men du ejer en brugsret til at bruge den. Men som andelshaver vil du ikke lægge mærke til forskellen, da det på daglig basis ville være som at eje en ejerbolig.
Nuværende andelsbolig typer
Der er ingen grænse for hvilke boliger, der kan være andelsboliger. Det kan være at der er lavet en andelsboligforening i en lang rækkehuse, en sammenfletning af villaer eller i et lejlighedskompleks, som de oftest forekommer.
Det er visse krav, som bliver stillet af lovgivningen, til andelsboliger - En andelsbolig skal være egnet til beboelse. Andre krav og faktorer kan spille ind, men varierer meget afhængigt af den konkrete situation og de lokale love og regler, hvorfor man skal opsøge kommunen for at finde ud af mere omkring de lokale love og regler.