FÅ ET GRATIS TILBUD

Boliglån uden om banken

Søren Scheibye

af Søren Scheibye

Opdateret 01. maj. 2024

Fordelen ved boliglån uden om banken, er at man kan få opfyldt sine boligdrømme selvom man er blevet afvist banken. Bankernes kassetænkning gør at der er mange gode låntagere, som desværre får en afvisning når de ansøger om et boliglån i banken.

Der kan være mange gode grunde til at man ønsker at låne penge, om det er til boligdrømme, udfordringer eller udnyttelse af friværdi. Det er bare ikke altid at en bank kan forstå behovet for lånet eller forstå at man har en stabil økonomi. Derfor eksisterer der ejendomskreditselskaber som, ligesom banken, tager pant i en bolig for at sikre kunden en billigere rente.

Lån udenom banken kan finansiere dit boligkøb

Det er ikke altid nemt at finde lån, som passer ens behov. boliglån uden om banken igennem ejendomskreditselskaber er kendte for at kunne give svar hurtigt, når man ønsker at låne penge til at købe hus.

Ønsker man en uforpligtende snak omkring et huslån, lavt rådighedsbeløb, økonomi eller generelt om bolig lån uden om banken, så kan det være en fordel at tage en uforpligtende snak med et ejendomskreditselskab. Så kan man også få besvaret sine spørgsmål omkring alle vilkår, der indgår i lån uden om banken.

En mand i jakkesæt justerer sit slips.

Kan Banken sige nej til Lån i Friværdi?

Banken kan godt nægte at låne penge i friværdien. Banker er forskellige og har deres egne interne politikker og vurderingskriterier, hvorfor de godt kan sige nej til lån i friværdi. Simpel Kredit hører på kundens situation og behandler hver sag individuelt. Det betyder også at vi kan tilbyde lån i friværdi, når bankerne siger nej. lån i friværdi eller læs mere om lån i friværdi.

Kan man få Fast Rente uden om banken?

Der kan derfor argumenteres for at det bedste lån og det bedste alternativ til traditionelle banker er ejendomskreditselskaber. Ejendomskreditselskaber er underlagt Finanstilsynet, ligesom traditionelle banker. Finanstilsynets krav til ejendomskreditselskaber og banker differentieres dog, i det banklån har strenge krav til deres debitorer.

Finanstilynets logo.

Lån penge billigt - Lavere renter med boliglån uden om banken

Boliglån uden om banken er det billigste lån, når man bliver afvist i bankerne og realkreditinstitutterne. Grunden til at det er en god ide, at lave boliglån uden om banken, er at det i de fleste tilfælde vil være det billigste alternativ. Ved optage boliglån uden om banken, kan du opfylde drømmen om at være boligejer selvom din egen bank ikke kunne tilbyde dig et traditionelt boliglån.

Hvorfor er boliglån det billigste?

Der findes mange andre lånetyper end boliglån, men boliglån vil i mange tilfælde være det billigste. Det skyldes at ejendomskreditselskaber, ligesom ved et lån hos banken, tager pant i ejendommen. Det at tage pant i ejendomme, betyder blot at debitor stiller huset som sikkerhed for så at kunne låne penge.

Renten på boliglån uden om banken vil derfor også være en relativ lav rente, sammenlignet med andre låntyper. Forbrugslån har en højere rente og man vil typisk låne med kortere løbetid, end hvis man lavede et lån udenom banken.

En bygning med søjler og en overskyet himmel.

Lav et billigt tillægslån uden om banken

Ligesom det er muligt at lave et boliglån uden om banken så er der der også andre mulige lån, som kan stiftes uden om banken. Det kan være svært, hvis ikke umuligt, at låne penge i banken, når ens nuværende bolig allerede er belånt. Det er derfor få, som har muligheden for at låne en sum penge som et tillægslån.

Tillægslån i hus er bedre for økonomien end et forbrugslån, når der er tale om større summer. Bankerne er sjældent tilbøjelige til at godkende tillægslån, men ejendomskreditselskaber er specialister inden for blandt andet tillægslån og er reguleret af Finanstilsynet. Så vil du gerne være fri for at betale en højere rente, så er et godt alternativ at låne penge uden om banken.

Renten ved et banklån og realkreditlån er billigere end den vil være hvis man vil låne penge uden om banken. Det skyldes at bank-og realkreditlån tager sikkerhed i boligen, hvilket ejendomskreditselskaber også gør, som gør at deres risiko er lavere, hvorfor renten også er lavere.

Der er ingen fare ved at tage et lån uden om banken

Bankerne er ikke glade for eksisterende gæld og er hurtige til af afvise deres kunder, når de vil låne penge. Der kan være flere forskellige årsager til at mange mennesker oplever at blive afvist.

Det kan blandt andet skyldes en svingende indtægt, et efter sigende dårligt økonomisk råderum, at man er selvstændig erhvervsdrivende - det er blot nogle af de mange forskellige årsager bankerne giver deres kunder.

Det er derfor ikke unaturligt at deres kunder søger lån uden om banken. Lån uden om banken er steget voldsomt i popularitet og mange danskere nyder gavn af den service man kan få ved et lån uden om banken.

En luftfoto af Københavns by.

Er det sikkert at tage lån uden om banken?

Banker og realkreditintituttioner er begge reguleret af Finanstilsynet, som gør at de skal handle indenfor meget stringente og firkantede bokse. Ejendomskreditselskaber er også reguleret af Finanstilsynet, men de er ikke reguleret i samme omfang som bankerne og realkreditinstitutter, det skyldes at ejendomskreditselskaber finansiere deres egne udlån og hermed står de selv med risikoen.

Det er også grunden til at ejendomskreditselskaber er en lille smule dyrere end banklån, men samtidig er det sikreste og billigste alternativ, når man leder efter et lån uden om banken. Bankerne er oftest kendt for at være de sikreste institutter, grundet Finanstilsynet har ejendomskreditselskaber, som tilbyder lån uden om banken, også mulighed for at tilbyde den samme lovpligtige sikkerhed til deres kunder.

Et sort/hvid foto af et pengeskab i metal.

Fordele ved at låne penge uden om banken

Nemt at låne penge uden om banken

Lån uden om banken igennem ejendomskreditselskaber, er kendte for deres hurtige svartider og den personlige kundehåndtering de tilbyder. I banken er låneprocessen som regel lang og kompliceret. Ejendomskreditselskaber kan med deres personlige kundehåndtering give et lån uden om banken på under 24 timer.

Lån uden om banken giver låntagere med en svingende indtægt, muligheden for at optage et lån til deres drømmehus. Lån uden om banken, kan lyde en smule skeptisk, men såfremt at man optager et lån igennem et ejendomskreditselskab, så sikrer finanstilsynet at ingen bliver snydt.

Hvad er de Personlige Kreditkrav

Banker har oftest tendens til at kategorisere deres kunder og sætte dem i kasse, hvilket gør at der i enkelte tilfælde er gode debitorer som bliver afvist. Oftest opleves dette hvis man er selvstændig erhvervsdrivende eller hvis man har en svingende indkomst.

Det kan derfor være et godt alternativ at stifte et lån uden om banken. Ved et lån uden om banken. igennem ejendomskreditselskaber, sikrer man sig et sikkert lån og en korrekt kreditgodkendelse. Man vil dertil have stort set de samme vilkår som his banken.

Et sort/hvidt foto af en bygning med søjler.

Hvornår er det bedst at låne penge uden om banken?

Der er mange grunde til at banken kan have sagt nej til et boliglån, i nogle tilfælde er det hvis beløbet er lavt. Renten ved boliglån hos ejendomskreditselskaber, bankerne og realkreditinstitutterne vil altid være billigere end tilsvarende lån til forbrug.

Lån penge imens du er i gang med at sælge huset

Finanstilsynet har, med deres regulativer, gjort at banker i få tilfælde kan hjælpe deres kunder med at låne penge, imens de er i gang med at sælge deres nuværende bolig. Der er derfor mange der søger boliglån uden om banken, når lånet hos banken er blevet afvist. Dette kan ske når man har fundet drømmeboligen, imens man har sin egen bolig til salg.

Søger man om et lån, mens ens eget hus er til salg, så vil ens gældsfaktor ende med at blive relativ høj. Hvilket resultere i at banken ikke kan være behjælpelige med et boliglån. Der er derfor mange drager gavn af lån uden om banken i disse tilfælde, da deres boligdrømme kan realiseres.

En cykel læner sig op ad en rød bygning.

Har banken sagt nej? her er en af årsagerne:

Gældsfaktoren er en faktor, som banker kigger på når de kreditvurdere deres kunder. Banker må, jf. finanstilsynets lovgivning, ikke gældsætte deres kunder til en gældsfaktor højere end 4.

Gældsfaktoren er husstandens årlige bruttoløn divideret med samlet gæld. F.eks. kunne hustandens årlige bruttoløn være 500.000 kr. og deres samlet gæld være 1.000.000 kr.

Dette ville give en gældsfaktor på 2. Ønsker denne hustand så at låne penge til et nyt boligkøb, med et låneprovenu på 1.500.000kr., så bliver hustandens samlet gæld 1.500.000+1.000.000=2.500.000 kr. hvilket resulterer i en gældsfaktor for 5.

I denne situation ville man ikke kunne låne penge hos sin bank eller lave et realkreditlån, da ens gæld er for høj eller ens økonomi ikke er tilstrækkelig stor til at stifte et lån. Ejendomskreditselskaberne har mulighed for at lave en mere personlig kreditvurdering, hvor de sætter sig ind i kundens situation.

Mange oplever at have en stabil økonomi, men trods dette ikke kan få lov til at oprette et lån grundet gældsfaktoren. Som låner er dette frustrerende, da man kan risikere at ens håb om at købe drømmeboligen ikke kan realiseres, grundet at der i en kortvarig periode er for meget gæld.

Samme sikkerhed som i en bank

Hos din bank kan du få personlig rådgivning omkring lånet, og ejendomskreditselskaber som Simpel Kredit, vil også henvise til en bank, hvis de mener at deres låner kan oprette et realkreditlån eller et huslån hos banken.

Generelt har boliglån, realkreditlån og andre huslån højere etableringsomkostninger, hvilket skyldes processen med at tage pant i et hus er længerevarig og bekostelig. Så ønsker man at lave et lån i boligens friværdi, så kan beløb under 100.000 kr. være mere sparsomme at oprette igennem kreditorer som LeadMe .

Farverige bygninger og både på vandet i københavn, danmark.

Få lån udenombanken på 24 timer!

Boliglån, tillægslån eller nedsparingslån er alle lån, som kan udstedes uden om banken, selv når banken siger nej. Ligesom et banklån er det muligt at opsige lånet - en førtidsindfrielse betyder dog at kunden skal betale et indfrielsesgebyr, som er omtrent det samme hos en bank og et ejendomskreditselskab.

Du kan også få et lån i dit hus friværdi, som et realkredit institut oftest ikke kan tilbyde. Et lån i din friværdi, kan åbne døren for mange at de ting man ønsker at få gjort. Det kan være at man ønsker et nyt køkken, et sommerhus, energiforbedringer eller en generel renovering af sin ejendom.

Lån uden om banken kan være med til at give dig de nødvendige midler til at starte nye eventyr, selv når banken har sagt nej.

Et træhus i sandet.

Boliglån vs. Forbrugslån: Hvorfor bør du overveje boliglånet først?

Når det kommer til at låne penge, kan det virke som om, der findes et utal af muligheder på markedet. To af de mest gængse lånetyper er boliglån og forbrugslån. Men hvad er forskellen, og hvorfor skulle man overveje det ene frem for det andet? Her dykker vi ned i de væsentlige grunde til, hvorfor et boliglån ofte er en bedre beslutning end et forbrugslån:

1. Rente og omkostninger:

Boliglån har typisk en meget lavere rente end forbrugslån. Dette skyldes, at boliglån er sikret mod værdien af dit hjem, hvilket betyder mindre risiko for banken. Over tid kan denne forskel i renten resultere i betydelige besparelser.

2. Lånebeløb:

Med et boliglån har du mulighed for at låne et større beløb end med de fleste forbrugslån. Dette kan være nyttigt, hvis du står over for større investeringer eller renoveringsprojekter i din bolig.

3. Løbetid:

Boliglån tilbyder ofte en længere løbetid end forbrugslån. Dette kan give dig mere fleksibilitet i din tilbagebetaling og gøre de månedlige ydelser mere overkommelige.

4. Formålet med lånet:

Et boliglån er ofte mere målrettet og har et specifikt formål, nemlig boligkøb eller -forbedring. Dette kan hjælpe dig med at holde fokus på en sund økonomisk beslutning, i modsætning til et forbrugslån, hvor midlerne kan bruges mere impulsivt.

5. Skattefordele:

I mange lande giver boliglån skattefordele, som ikke er tilgængelige med forbrugslån. Afhængigt af din skattesituation kan dette give yderligere besparelser.

6. Fremtidige finansielle fordele:

Ved at investere i din bolig, hvad enten det er køb eller forbedring, kan du øge dens værdi. Dette kan betyde en højere salgspris i fremtiden eller mulighed for at tage endnu mere i boliglån, hvis behovet skulle opstå.

Konklusion på Boliglån Uden om Banken:

Mens der kan være situationer, hvor et forbrugslån er den rette beslutning, er der klare økonomiske fordele ved at vælge et boliglån, når det er muligt. Fra lavere renter til skattefordele kan et boliglån i sidste ende være en sundere finansiel beslutning for mange mennesker.

En række buster i et bibliotek.

FAQ

Boliglån uden om banken giver folk, der er blevet afvist af banken, en chance for at realisere deres boligdrømme. Disse lån tilbydes af ejendomskreditselskaber, som tager pant i boligen for at sikre en lavere rente, hvilket gør det til en attraktiv mulighed for mange debitorer.

Lån uden om banken fungerer ved at man optager et lån gennem et ejendomskreditselskab i stedet for en bank. Disse selskaber vurderer låneansøgninger og tager pant i ejendommen for at tilbyde lån med gunstige vilkår.

Ejendomskreditselskaber er underlagt Finanstilsynet ligesom traditionelle banker, men de har forskellige krav, hvilket tillader dem at tilbyde mere fleksible lånemuligheder.

Ja, det er sikkert, da ejendomskreditselskaber er reguleret af Finanstilsynet. De tilbyder lån med lignende sikkerhedsniveauer som traditionelle banker.

Ja, det er sikkert, da ejendomskreditselskaber er reguleret af Finanstilsynet. De tilbyder lån med lignende sikkerhedsniveauer som traditionelle banker.

Boliglån er ofte billigere fordi lånet er sikret mod ejendommen, hvilket reducerer risikoen for långiver og dermed renten for låntager.

Boliglån uden om banken er ofte mere tilgængelige for folk med svingende indkomst, da ejendomskreditselskaber tilbyder mere fleksible kreditvurderinger end traditionelle banker.

Boliglån har typisk lavere renter og længere løbetider, da de er sikret mod ejendommen. Forbrugslån har højere renter og kortere løbetider, da de ofte er usikrede.

Ja, man kan låne penge til et boligkøb uden om banken gennem ejendomskreditselskaber, som ofte tilbyder hurtige svartider og personlig kundehåndtering. Ansøg her.

Selv hvis man har en høj gældsfaktor på grund af en nuværende boligsalg, kan ejendomskreditselskaber tilbyde boliglån uden om banken. Disse selskaber vurderer individuelt og kan tillade lån, selv i situationer, hvor bankerne må afvise.

Gældsfaktoren er et forhold mellem en husstands årlige bruttoløn og samlede gæld. Banker og realkreditinstitutter har ofte en maksimal grænse for gældsfaktoren, hvilket kan begrænse lånemulighederne. Ejendomskreditselskaber kan være mere fleksible i deres vurdering af gældsfaktoren.

Tilgængelig nu!

Ring til os nu

Skal vi ringe til dig?